Preloader images
Preloader icon

Când cauți o locuință pe care să o cumperi/vinzi sau să o închiriezi pe termen lung și în care să trăiești cu drag, înțelept e să apelezi la ajutorul profesionist al unei agenții imobiliare.

Pentru că o agenție te va ajuta nespus de mult în achiziționarea unei locuințe, în închirierea uneia, dar în primul rând în găsirea acelei locuințe de care să te îndrăgostești și care să fie utilă ție și familiei tale (conform numărului de camere și dispunerii acestora, suprafeței utile, dotărilor, amplasamentului și altor factori).

Agenția imobiliară/ agentul imobiliar TE AJUTĂ

Concret, o agenție imobiliară poate prelua povara căutării, găsirii și cumpărării ori închirierii unei proprietăți astfel:

  • Pentru a avea acces la informații. Specialiștii noștri îți vor oferi informații prețioase legate de prețurile la care s-au tranzacționat alte oferte în zona selectată de tine, perioada cea mai potrivită pentru a face o achiziție, timpul de când o anumită ofertă este listată pe piață, precum și de istoricul și caracteristicile zonei unde dorești să cumperi un apartament;
  • Pentru a avea acces la oferte. Specialiștii noștri îți vor deschide ușile. Astfel tu vei avea posibilitatea de a viziona într-un interval de timp rezonabil mai multe apartamente, fiecare dintre ele răspunzând solicitărilor tale într-o mare măsură;
  • Pentru a câștiga timp. Timpul este foarte prețios atât pentru tine cât și pentru specialiștii noștri. De aceea ei vor identifica pentru tine cele mai bune variante în cel mai scurt posibil și vei putea astfel alege dintre acestea apartamentul perfect pentru tine și familia ta;
  • Pentru a câștiga încredere. Apelând la serviciile specialiștilor noștri nu vei călca pe un teren minat, apartamentele prezentate fiind vizionate inițial de către aceștia.
  • Pentru a câștiga bani, specialiștii noștri negociind pentru tine cel mai bun preț pentru apartamentul selectat;
  • Pentru a câștiga siguranță, tranzacția de vânzare-cumpărare desfășurându-se conform normelor legale în vigoare. În acest sens, specialiștii noștri vor verifica toate documentele apartamentului selectat.

A cumpăra un imobil diferă față de a cumpăra un bax de apă minerală. Este un lucru mult mai complex, mai serios, care are impact puternic și de durată asupra vieții tale și a familiei tale. Ar fi bine ca acest impact să fie unul pozitiv – ce vei face pentru ca asta să se întâmple?

. Cum aleg cel mai bun agent imobiliar?

Alegerea agentului imobiliar care să te reprezinte este unul din momentele cheie ale procesului tranzacțional, pentru că de el depinde desfășurarea ulterioară a evenimentelor. Poți face o alegere proastă sau una inspirată, iar apartamentul pe care-l vei cumpăra va fi un eșec total sau un adevărat succes. Depinde numai de tine și de modul în care tratezi acest aspect.

Hai să facem o primă selecție, între un profesionist și un oportunist, pentru că piața imobiliară românească din păcate este foarte permisivă, oferind posibilități nelimitate de acțiune atât agenților imobiliari profesioniști, cât și celor de ocazie. Modalitățile de selecție sunt multiple, de la contactul direct, până la cel telefonic, recomandări, prezența în mediul online și offline, apartenența la un brand etc. Este mult mai ușor astăzi să deosebești un profesionist de un agent de ocazie, pentru că numărul celor din urmă s-a redus semnificativ în anii de criză imobiliară pe care i-am traversat.

Un asa zis „agent imobiliar”:

  • Își va negocia comisionul doar pentru a încheia tranzacția, făcând astfel o concurență neloială pe piață;
  • Va apela la forme de publicitate falsă, pentru a-și atrage clienții;
  • Te va abandona dacă nu te vei decide asupra apartamentului încă de la prima întâlnire;
  • Pentru că nu va ști să identifice care sunt nevoile tale locative, îți va oferi variante atât de diferite încât nu vei mai ști ce vrei să cumperi. În plus te va convinge să-ți schimbi opțiunile doar pentru a selecta una din ofertele din lista sa;
  • Nu va fi interesat de parteneriate de durată.

Un agent imobiliar profesionist:

  • Va lucra pentru tine, nu pentru comision, în direcția satisfacerii nevoilor tale locative. Comisionul va veni ca o consecință a activității bine-prestate, în spiritul relației de câștig-câștig;
  • Te va asista pe parcursul întregului proces de cumpărare a apartamentului tău;
  • Îți va oferi un număr limitat de oferte, care reprezintă soluții pentru tine, nu oferte brute, numeroase și deviante de la solicitările tale;
  • Va stabili cu tine un program organizat de vizionare și va comprima la maxim intervalul de timp necesar acestei etape;
  • Te va ajuta să pregătești o ofertă de preț cu care să nu dai greș;
  • Va negocia pentru tine cel mai bun preț și cele mai bune condiții de plată;
  • Îți va oferi servicii complementare: asistență financiar-bancară și consiliere juridică;
  • Împreună cu tine, va pune bazele unui parteneriat pe termen lung.

În primul este important să alegi un agent imobiliar care are în spate o agenție imobiliară solidă care să aducă un plus de valoare imaginii produsului pus la vânzare.

Imaginea vinde, iar un brand valoros pe piața imobiliară nu poate fi decât un plus. Dincolo de imagine, o firmă imobiliară solidă şi de succes este o garanţie a calităţii agenților săi, mai întâi pentru că au trecut printr-un proces riguros de selecţie, iar mai apoi pentru că beneficiază de un mediu de muncă profesional care le dezvoltă constant abilităţile de comunicare şi de vânzare.

Nu poţi rezista într-o competiţie internă dintr-o agenție bună decât dacă eşti capabil să te adaptezi şi să performezi la capacitate maximă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fie că ești în căutarea unui apartament pentru închiriat, o casă de cumpărat, sau deții proprietăți pe care dorești să le scoți spre vânzare , noi reprezentăm soluția ta.

Deva,B-dul 1 Decembrie 1918,Bl.A parter

tel.fix: 0354.409.035
tel mobil: 0764.771.855
0731259599
0745613068 0728020555

office@imobiliaregreen.ro

Subscrie

si vei fii tinut la curent cu ultimele noutati

2019 – Housey. All rights reserved.
Design and implementation by MULTIDIMENSION S.R.L.

Login

Register

terms & conditions

Show Buttons
Hide Buttons
Aveti nevoie de ajutor ?